ANTENA BUHOCI-LACUL BIBIRESTI


 BACĂU-BUHOCI-ANTENA-GARLA ANEI-BIBIRESTI-BUHOCI-BACĂU 
Punct de plecare : Bacău
Punct de trecere: Buhoci
Distanţa : 47 km
Diferenta de nivel : 570 hm
Timp pedalat : 3 ore 30 minute
Observaţii : traseul nu e marcat , si uneori se poate greşi ruta de urmat . De aceea e recomandat persoanelor cu minime experienţe de orientare si mountain-biking .

   Traseul trece prin satul Buhoci si urca ruta clasică , spre pantele pe unde se traverseaza spre Bibiresti . Chiar în varful pantei se virează la stanga pe un drum ce e destul de vizibil , dar care , în continuare , după aproximativ un kilometru , aproape ca dispare pe unele locuri . Ideea e , în mare : se urmăreşte drumul fără a vira la stanga sau la dreapta pe intersecţiile  ce apar din loc in loc , pana se ajunge la antene . Din unele locuri se pot vedea antenele , de fapt e una singura si niste stalpi , si asta ajuta la orientare . Urcuşul alternează cu coboratul si cu împinsul bicicletei .
  După ce se trece partea de traseu ce se parcurge prin pădure , de fapt ceea ce a a mai rămas din ea , se începe urcuşul dealului . În dreapta se vede un drum ce brazdeaza dealul , dar nu e cel care ne interesează pentru ca duce în sat . Ca repere sunt antenele si doua grupuri de bolovani , ce se pot vedea uneori . Se mai parcurge o porţiune de pădure , se trece pe langa bolovani , si se apuca drumul ce urca în deal care ne scoate langa antene .
 Traseul continua spre iazul Bibiresti , dar se poate întoarce pe acelaşi drum , în caz ca nu e timp sau alte probleme . Urmează coborarea ce traverseaza tot satul pe drumul pietruit , unde sunt si unele izvoare , si aproape de panta ce urca spre Ungureni se virează la dreapta . Se merge pe malul lacului pana la intersecţia cu drumul spre Buhoci de unde traversand dealul se ajunge la Bacău .
 Harta si graficul altitudinilor AICI

Route 3337725 - powered by www.bikemap.net